«Ανοιχτές Πόρτες» στο Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας

Είναι η 8 Μάρτη, μια ημέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας των φύλων και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία.

«Εορτάζεται» κάθε χρόνο η μέρα αυτή, ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών, σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857, από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και τους χαμηλούς τους μισθούς

Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών και την διεθνή ειρήνη.

Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την επίτευξη της ισότητας των φύλων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες δυστυχώς παραμένουν. Ο διαχωρισμός στην αγορά εργασίας, το φαινόμενο της γυάλινης οροφής, η φτώχεια, η οποία ακόμη είναι γένους θηλυκού, τα αυξημένα ποσοστά γυναικείας ανεργίας, η βία κατά των γυναικών, η υποεκπροσώπηση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, μας αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε μακριά από την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, και ότι τα προαναφερόμενα προβλήματα υπονομεύουν σε διαρκή βάση τα δικαιώματα τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, Παγκόσμια ημέρα των Γυναικών, το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, έχει «Ανοιχτές Πόρτες» και σας προσκαλεί, όλους και όλες στα γραφεία του, Ηρώων Πολυτεχνείου 22.

Τα στελέχη του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, θα παρουσιάσουν τα τμήματα, τις υπηρεσίες που παρέχει στις ωφελούμενες γυναίκες, στο πλαίσιο της καθημερινής λειτουργίας του, καθώς και στο πλαίσιο της υλοποίησης Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε και να προτείνουμε από κοινού, δράσεις, μέτρα για την υποστήριξη όλων των γυναικών, χωρίς καμία διάκρισης και χωρίς κανένα διαχωρισμό.

Η ανάγκη να «ακούγεται» πάντοτε η φωνή των γυναικών, των πολλαπλών ρόλων στους οποίους καλείται να αντεπεξέλθει, των διακρίσεων που συχνά υφίστανται, είναι μέρος του καθημερινού μας έργου.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή και θα μας δώσει μεγάλη χαρά. Ο αγώνας για την ισότητα των φύλων δεν αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες. Είναι μια μάχη που αφορά την κοινωνία και η ενεργή υποστήριξη όλων είναι ιδιαίτερα σημαντική.

 

Διότι, «μόνη μου πάω γρήγορα, μαζί πάμε μακριά»!